Zonder (aantoonbare) toestemming verlof opnemen. Wat zegt de rechter?

15 juni 2021 | nieuws | door: Luc Delahaye

Deze week kwamen we een interessante arbeidsrechtelijke uitspraak tegen in het kader van verlofdagen opnemen: “Kun je als werkgever op staande voet ontslagen worden als je zonder (aantoonbare) toestemming verlof opneemt?” Dit is wat de rechter zegt…

De rechter heeft geoordeeld dat het gegeven ontslag ‘op staande voet’ rechtsgeldig is. De werknemer is zonder toestemming - althans, zonder aantoonbare toestemming - een week eerder op vakantie naar Turkije gegaan. In deze zaak zijn er onvoldoende bewijzen dat de werknemer op het laatste moment toch mondeling toestemming heeft gekregen. Hierdoor is de werknemer op staande voet ontslagen.

Het lijkt vanzelfsprekend, maar we worden nog geregeld bij dergelijke cases ingeschakeld. Zorg daarom dat je als werknemer altijd je verlofaanvragen én ook de toestemming schriftelijk laat vastleggen door je werkgever. Zo kun je ook volop genieten van de vakantie die je voor ogen hebt.

Hele uitspraak lezen? Klik dan hier.

Juridisch advies nodig?

Maak dan vrijblijvend een afspraak. Onze advocaten staan jou graag te woord.

Afspraak maken

Luc Delahaye
Advocaat

Leg jouw vragen
vrijblijvend aan ons voor

Elke situatie is uniek, zeker nu in deze tijd. Daarom stellen wij jou in de gelegenheid om je prangende vragen rondom dit thema vrijblijvend aan ons voor te leggen. Indien dit nodig is maken we samen desgewenst verdere afspraken.


Neem vrijblijvend contact met ons op

Gerelateerde artikelen

12 mei 2019 | nieuws

Is de werknemer arbeidsongeschikt of niet?

In de praktijk verschillen werkgever en werknemer veelvuldig van mening over de vraag of de werknemer arbeidsongeschikt is of niet. De vraag is dan wie uiteindelijk beslist of (en op grond waarvan) een werknemer wel of niet arbeidsongeschikt is?

Lees meer
15 juni 2021 | nieuws | door: 1

Zonder (aantoonbare) toestemming verlof opnemen. Wat zegt de rechter?

Lees meer
Bekijk alle artikelen
Bel ons nu