ICT-Recht

ICT-Recht; ICT contracten opstellen

Wij adviseren en procederen op het gebied van ICT en IT. Bij procedures gaat het vaak om problemen die door het maken van goede afspraken voorkomen hadden kunnen worden. Daarom staan wij onze klanten ook bij bij het opstellen van ICT-contracten. Heb je vragen over het ICT-recht? Aarzel niet en bel ons vrijblijvend op.

Hieronder vind je onze bijzondere specialisaties op dit gebied.

Onze werkwijze

Bij jouw advocaten kun je terecht voor:

  • (Proactief) juridisch advies
  • Bijstand bij juridische procedures
  • Het opstellen en beoordelen van overeenkomsten

Waar kunnen we u mee helpen?

Het is belangrijker dan ooit om als bedrijf goed werkende software- en automatiseringsprogramma’s in huis te hebben. Door het tekort aan IT-professionals en de specialistische kennis die nodig is voor dergelijke projecten, komt het helaas vaak voor dat software te laat wordt opgeleverd, niet werkt of veel duurder uitvalt dan was voorzien. Afhankelijk van de gesloten overeenkomst, kan de afnemer de leverancier van het project aanspreken indien hij tekortschiet in zijn verplichtingen. Is dit het geval, dan is er sprake van wanprestatie en kan, afhankelijk van de situatie, om nakoming, ontbinding of schadevergoeding worden gevraagd. Heb je vragen over het ICT-Recht of over ICT contracten opstellen? Neem contact met ons op.

ICT-Recht vragen? Als je een vraag hebt over een IT-project en de daarbij behorende juridische consequenties, of een conflict met één van de leveranciers, kunnen wij jou van advies voorzien. 

Steeds meer mensen starten een webshop. Het starten van een dergelijke webshop is immers relatief goedkoop (in vergelijking met een winkel) en het beginnen van een dergelijke website is derhalve heel laagdrempelig. 

Bij de inrichting van jouw webshop dien je echter rekening te houden met een aantal zaken en regels. jouw advocaten kan je daarbij helpen. Lees hier meer over de regels met betrekking tot een webshop. 

Tegenwoordig heeft iedere onderneming een goed functionerende website nodig. Dat geldt zeker in de detailhandel waar steeds meer goederen online worden verhandeld. Doorgaans zal een ondernemer daarom zijn website door een professionele partij laten bouwen. Dat is echter, zo blijkt helaas in de praktijk, geen garantie voor een goed functionerende website. Wat te doen als jouw website niet voldoet? Lees het hier

Van koop op afstand is sprake wanneer je iets koopt zonder dat je persoonlijk contact met de verkoper hebt. Daarvan is bijvoorbeeld sprake als je iets online koopt, via de telefoon of iets koopt via een bestelbon in een krant of tijdschrift. Wanneer je iets koopt van een particulier dan is er overigens nooit sprake van koop op afstand. Meer informatie over koop op afstand en e-commerce vind je hier. Heb je vragen over het ICT-Recht of e-commerce? Neem contact met ons op.

ICT-Recht; overeenkomst opstellen. Bij het sluiten van een overeenkomst met een IT-specialist of -leverancier, komt veel kijken. Met name de bepalingen in het contract, alsmede de algemene voorwaarden die (vaak) deel uitmaken van de tussen partijen bestaande rechtsverhouding, kunnen van belang zijn bij een eventuele onenigheid of conflict. Het is dan ook van belang om alvorens een dergelijk project te starten, goed te kijken welke algemene voorwaarden van toepassing zijn en of deze algemene voorwaarden niet onredelijk bezwarend zijn voor (één van) partijen. Onze ervaren specialisten kunnen jou van dienst zijn bij het opstellen en/of controleren en beoordelen van jouw contracten en algemene voorwaarden (of die van je wederpartij).

Zij gingen u voor

Er wordt geluisterd door Luc, hij is berokken en kan zich goed inleven in de situatie. Hij wil het best mogelijke resultaat voor zijn client behalen. Dat gaf mij veel vertrouwen. Hij geeft duidelijke en concrete adviezen en plan van aanpak. Dit alles in begrijpbare taal. Voor mij geldt dat ik dit als zeer prettige samenwerking heb gezien en zou Luc zeker aanbevelen.

Vera Keulen

Je weet waar je aan begint

Logisch, bij een vraag of een juridisch conflict wil je zo snel mogelijk weten waar je aan toe bent. Dat realiseren wij ons heel goed! Tijdens ons eerste gesprek geven wij je daarom al meteen een duidelijk eerste advies en een inschatting van de kosten. Wel zo transparant.

Gerelateerde artikelen

Risico’s uitsluiten met de Legal Check

Ondernemers houden zich er liever niet mee bezig: arbeidsovereenkomsten, algemene voorwaarden en vaststellingsovereenkomsten. Niet zelden sluipen er dus in de loop van de tijd foutjes in. En dat kan je als ondernemer duur komen te staan. Jouw advocaten voegt daarom de Legal Check toe aan het repertoire. 

Lees meer

Gebrekkige website. Wat nu?

In de 21e eeuw heeft iedere onderneming een goed functionerende website nodig. Dat geldt zeker in de detailhandel waar steeds meer goederen online worden verhandeld. Doorgaans zal een ondernemer daarom zijn website door een professionele partij laten bouwen. Dat is echter, zo blijkt helaas in de praktijk, geen garantie voor een goed functionerende website. Wat te doen als jouw website niet voldoet?

Lees meer
Bel ons nu