Nieuws

 

De nieuwste ontwikkelingen

jouw advocaten deelt haar vakkennis regelmatig in lezingen, colleges en (wetenschappelijke) publicaties, waaronder op deze nieuwspagina. Ons kantoor is gespecialiseerd in uiteenlopende kwesties op het gebied van het civiel recht. Meer in het bijzonder betreft dit de volgende rechtsgebieden: contractenrecht, arbeidsrecht, ondernemingsrecht, vastgoedrecht, huurrecht, verzekeringsrecht en agentuurrecht. De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van onze specialisaties en actualiteiten (zoals het coronavirus) worden dan ook nauwgezet gevolgd. Onze bevindingen delen wij hieronder. Zo weten wij (en jij) zeker dat onze kennis up to date is. 

Meer weten?

Op deze pagina lees je het laatste nieuws en ontwikkelingen op het gebied van één van onze specialisaties. Uiteraard is iedere casus uniek en geven algemene artikelen vaak geen specifiek antwoord op jouw vraag. Dat begrijpen we! Neem daarom vrijblijvend contact met ons op en leg jouw vraag aan ons voor. 

maak vrijblijvend een afspraak

Onterfd door mijn eigen ouders, wat nu?

Ouders kunnen hun kinderen onterven. Wat nu als je onterfd bent door jouw ouders? In deze blog leg ik uit wat jouw mogelijkheden zijn.

Lees meer

Onterven van kinderen, kan dat wel?

Het onterven van je kinderen kan. Doorgaans zal dit een moeilijke beslissing zijn, waarbij mogelijk ook financiŽle belangen een rol spelen. In deze blog geef ik een inkijk in de mogelijkheden om tot onterving over te gaan.

Lees meer

Legitimaris in een nalatenschap, en nu?

Een legitimaris is het onterfde kind van de overledene. De erfgenaam in een nalatenschap kan daarmee geconfronteerd worden. In deze blog licht ik nader toe waarop de erfgenaam in zo'n geval onder andere moet letten.

Lees meer

Advocate Jessica vertelt meer over het belang van erfrecht

Het verlies van een dierbare is moeilijk. Maar helaas wordt het nog moeilijker als er conflicten ontstaan rondom de erfenis. Er komt namelijk veel kijken bij het afwikkelen van een nalatenschap. Zo moet gekeken worden of er een testament is, wie zaken mag of moet regelen, of de erfenis aanvaard of verworpen zou moeten worden en/of misschien zelfs beneficiair aanvaard zou moeten worden. Ook zijn er soms andere zaken die vergeten kunnen worden, zoals een buitenlandse rekening of onroerend goed. Kortom, er komt veel op je af bij het overlijden van een dierbare. Jessica, advocate bij jouw advocaten vertelt meer over het belang van dit rechtsgebied.

Lees meer

Vacature: Advocaat

Ben jij die ambitieuze advocaat die het net even iets anders wil doen? Heb je een scherp juridisch inzicht en wil jij je verder ontwikkelen bij een kantoor dat net een stapje verder gaat? Dan is onze vacature voor de functie van advocaat perfect voor jou!

Lees meer
Bel ons nu