Nieuws

 

De nieuwste ontwikkelingen

jouw advocaten deelt haar vakkennis regelmatig in lezingen, colleges en (wetenschappelijke) publicaties, waaronder op deze nieuwspagina. Ons kantoor is gespecialiseerd in uiteenlopende kwesties op het gebied van het civiel recht. Meer in het bijzonder betreft dit de volgende rechtsgebieden: contractenrecht, arbeidsrecht, ondernemingsrecht, vastgoedrecht, huurrecht, verzekeringsrecht en agentuurrecht. De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van onze specialisaties en actualiteiten (zoals het coronavirus) worden dan ook nauwgezet gevolgd. Onze bevindingen delen wij hieronder. Zo weten wij (en jij) zeker dat onze kennis up to date is. 

Meer weten?

Op deze pagina lees je het laatste nieuws en ontwikkelingen op het gebied van één van onze specialisaties. Uiteraard is iedere casus uniek en geven algemene artikelen vaak geen specifiek antwoord op jouw vraag. Dat begrijpen we! Neem daarom vrijblijvend contact met ons op en leg jouw vraag aan ons voor. 

maak vrijblijvend een afspraak

Advocate Roos aan het woord over werken bij 'jouw advocaten'

Maak kennis met Roos, advocate bij jouw advocaten. Na het afronden van haar universitaire opleiding is ze eerst aan de slag gegaan bij een ander advocatenkantoor waar ze de nodige ervaring heeft opgedaan als advocaat. Roos zag toen per toeval een vacature bij jouw advocaten voorbijkomen en was meteen enthousiast. Ze besloot te solliciteren en gelukkig met succes! Ondertussen is ze al bijna twee jaar onderdeel van het team van jouw advocaten en heeft ze het nog steeds ontzettend naar haar zin.

Lees meer

Maak kennis met Selina, ex-stagiaire en toekomstig stagiaire bij jouw advocaten

Ontmoet Selina, voormalige stagiaire én toekomstig stagiaire bij jouw advocaten. Ze wilde als HBO Rechten-student ervaring opdoen in de advocatuur. Na een succesvolle stageperiode besloot ze om nog een keer stage te lopen bij jouw advocaten en regelmatig bij te springen. Selina heeft diverse taken uitgevoerd, van het analyseren van jurisprudentie tot het voeren van gesprekken met cliŽnten. Ze waardeert de informele en cliŽntgerichte werksfeer van jouw advocatenkantoor. Selina beveelt deze leerzame en leuke werkplek van harte aan andere studenten aan.

Lees meer

10 redenen waarom jij bij jouw advocaten aan de slag wilt gaan

Hoewel er momenteel veel banen beschikbaar zijn, is het belangrijk je af te vragen of deze banen ook bij het soort kantoren zijn waar jij wilt werken. Zijn dat de kantoren die jou hetzelfde kunnen bieden als wij jou kunnen bieden? Wij denken van niet! Daarom geven we jou 10 redenen waarom wij denken dat jij bij jouw advocaten aan de slag wilt gaan.

Lees meer

Bestuurdersaansprakelijkheid in faillissement: hoe zit dat?

Na tijden waarin de Coronasteun van de overheid veel bedrijven overeind hield, is er sinds begin dit jaar een stijgende lijn te zien in het aantal faillissementen. Bij elk faillissement onderzoekt de curator of er sprake is van bestuurdersaansprakelijkheid. Als de curator meent dat er sprake is van bestuurdersaansprakelijkheid, dan kan dat enorme (financiŽle) consequenties hebben voor de bestuurder. In deze blog leggen wij meer uit over bestuurdersaansprakelijkheid in faillissement.

Lees meer

Zorg voor een gezonde bedrijfsvoering en wacht zo nodig niet te lang met te reorganiseren

Na de zware coronajaren staan ondernemers nu weer voor de volgende uitdagingen: de oorlog in OekraÔne, de energiecrisis, de torenhoge inflatie en de krapte op de arbeidsmarkt. Natuurlijk wil je er liever niet aan denken, maar wat als er toch een (financiŽle) noodzaak ontstaat om te gaan reorganiseren? Welke stappen moet je als werkgever zetten? En hoe zorg je ervoor dat je je werknemers op de juiste wijze informeert? In deze blog maken we dit voor jou inzichtelijk.

Lees meer
Bel ons nu