Nieuws

 

De nieuwste ontwikkelingen

jouw advocaten deelt haar vakkennis regelmatig in lezingen, colleges en (wetenschappelijke) publicaties, waaronder op deze nieuwspagina. Ons kantoor is gespecialiseerd in uiteenlopende kwesties op het gebied van het civiel recht. Meer in het bijzonder betreft dit de volgende rechtsgebieden: contractenrecht, arbeidsrecht, ondernemingsrecht, vastgoedrecht, huurrecht, verzekeringsrecht en agentuurrecht. De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van onze specialisaties en actualiteiten (zoals het coronavirus) worden dan ook nauwgezet gevolgd. Onze bevindingen delen wij hieronder. Zo weten wij (en jij) zeker dat onze kennis up to date is. 

Meer weten?

Op deze pagina lees je het laatste nieuws en ontwikkelingen op het gebied van één van onze specialisaties. Uiteraard is iedere casus uniek en geven algemene artikelen vaak geen specifiek antwoord op jouw vraag. Dat begrijpen we! Neem daarom vrijblijvend contact met ons op en leg jouw vraag aan ons voor. 

maak vrijblijvend een afspraak

Maastricht voert opkoopbescherming voor woningen in

In Maastricht geldt er sinds 1 oktober 2022 een opkoopbescherming voor woningen. Dat betekent dat woningen alleen nog onder bepaalde voorwaarden kunnen worden aangekocht om meteen daarna te worden doorverhuurd. Luc Delahaye legt uit waarom de gemeente deze maatregel neemt en wat de gevolgen zijn.

Lees meer

Prinsjesdag 2022 voor werkgevers

Prinsjesdag en de Algemene Beschouwingen zitten erop. De komende weken worden de plannen van het kabinet in de Tweede Kamer in detail behandeld. Er kan dus nog van alles wijzigingen, maar we zetten de belangrijkste kabinetsplannen voor werkgevers alvast voor je op een rijtje.

Lees meer

Waarom dragen advocaten een toga?

Thomas legt uit waarom advocaten een toga dragen in de rechtszaal.

Lees meer

Dit verandert voor werkgevers op 1 augustus

Vanaf 1 augustus 2022 treden een aantal wetwijzigingen in werking die gevolgen hebben voor arbeidsovereenkomsten met jouw werknemer(s). We nemen de belangrijkste wijzigingen door en geven duidelijk aan waar je vanaf 1 augustus 2022 op moet letten.

Lees meer

Een korte broek naar je werk: mag je werkgever dat verbieden?

Het is warm, dus veel mensen trekken ‘s ochtends met tegenzin een lange broek aan. Een korte broek is immers nog steeds op veel werkplekken niet toegestaan. Maar mag een werkgever dat eigenlijk wel verbieden? We vragen het aan Birgit van jouw advocaten

Lees meer
Bel ons nu