Maak kennis met Selina, ex-stagiaire en toekomstig stagiaire bij jouw advocaten

16 juni 2023 | nieuws | door: Luc Delahaye

Maak kennis met Selina, ex-stagiaire én toekomstig stagiaire bij jouw advocaten. Als student HBO Rechten wilde ze graag ervaring opdoen in de advocatuur. Toen ze de vacature voorbij zag komen, heeft ze direct gesolliciteerd en met succes! Ondertussen heeft Selina haar stageperiode succesvol en met veel plezier afgerond. De stageperiode is zelfs zo goed bevallen, dat ze ervoor gekozen heeft haar laatste stage zelfs nóg een keer bij jouw advocaten te gaan doen en in vakanties regelmatig uithelpt.

Tijdens haar stageperiode heeft Selina mogen proeven aan allerlei verschillende werkzaamheden. Van relevante jurisprudentie en verschillende casussen uitpluizen tot clientgesprekken en intakes, en nog veel meer. Daarbij heeft ze aan den lijve kunnen ervaren dat jouw advocaten nét een beetje anders is dan de meeste advocatenkantoren.

 

Kun je ons iets meer vertellen over je stage?

“Tijdens mijn stage hield ik me onder andere bezig met jurisprudentie en het onderzoeken van casussen en wetsartikelen. Wat ik vooral heel fijn vond, is dat ik echt overal bij werd betrokken. Ik mocht mee naar clientgesprekken en intakes, maar ook werd ik betrokken bij zaken die al verder in de procedure zaten. Bezoeken aan de rechtbank en huisbezoeken vond ik ook heel interessant. Daarnaast heb ik me beziggehouden met het bijhouden van dossiers en contact met cliënten. Een heel uiteenlopend pakket aan werkzaamheden waar ik ontzettend veel van geleerd heb.”

 

Hoe heb je werken bij jouw advocaten ervaren?

“Op de website had ik natuurlijk al gezien dat jouw advocaten niet het standaard formele en stijve advocatenkantoor is zoals veel andere kantoren dat wel zijn. Juist daarom was ik erg benieuwd naar het verschil. Tijdens mijn stageperiode heb ik écht ervaren dat jouw advocaten een professioneel kantoor is, maar tegelijkertijd ook informeel kan zijn wanneer dat kan. Niet alleen informeel op de werkvloer, maar ook naar cliënten. Daarnaast heb ik van medestudenten gehoord dat je als stagiaire bij sommige kantoren als ‘minder’ wordt gezien, maar dit heb ik tijdens mijn stage geen moment ervaren. Geen vraag was te veel, ik werd overal bij betrokken en ik kreeg altijd hulp wanneer nodig. Dat heeft me echt positief verrast!”

 

Welke aspecten van jouw advocaten als kantoor spreken je het meest aan?

“Het informele aspect van jouw advocaten maakt echt het verschil. Omdat de advocatuur best ingewikkeld kan zijn, is dit juist van toegevoegde waarde voor veel cliënten. Het maakt voor hen de advocatuur een stuk toegankelijker. Maar die informele sfeer maakte ook dat ik me echt op mijn plek voelde. Ik denk dat dat bij hele formele kantoren misschien toch anders geweest zou zijn. Ook heb ik echt gemerkt dat de client altijd voorop staat. Niet alleen de zaak, maar ook het individu zelf en het contact. Dat doen ze bij jouw advocaten echt heel goed.”

 

Wat vond je het meest leerzaam aan je stage?

“Van de hele stageperiode heb ik superveel geleerd. Maar ik denk toch dat ik het belang van goed omgaan met clienten het meest leerzaam vond. Het welzijn van cliënten staat altijd voorop, en dat heb ik bij jouw advocaten ook echt zo ervaren. Ik kijk er ook erg naar uit om mijn tweede stageperiode te starten en om nog meer te leren in het vak.”

 

Zou je een stage bij jouw advocaten aanbevelen aan andere studenten?

“Absoluut! Het was niet alleen een interessante stage, maar ook een hele leuke werkplek. De variatie aan werkzaamheden, het onderlinge respect, wat ik allemaal geleerd heb en de vrijheid die ik ervaren heb, maken dit tot een ontzettend leuke en leerzame werkplek. Ik ga er deze zomer weer vakantiewerk doen en daar verheug ik me ook echt op.”

Juridisch advies nodig?

Maak dan vrijblijvend een afspraak. Onze advocaten staan jou graag te woord.

Afspraak maken

Luc Delahaye
Advocaat

Leg jouw vragen
vrijblijvend aan ons voor

Elke situatie is uniek, zeker nu in deze tijd. Daarom stellen wij jou in de gelegenheid om je prangende vragen rondom dit thema vrijblijvend aan ons voor te leggen. Indien dit nodig is maken we samen desgewenst verdere afspraken.


Neem vrijblijvend contact met ons op

Gerelateerde artikelen

16 juni 2023 | nieuws | door: 1

Maak kennis met Selina, ex-stagiaire en toekomstig stagiaire bij jouw advocaten

Ontmoet Selina, voormalige stagiaire én toekomstig stagiaire bij jouw advocaten. Ze wilde als HBO Rechten-student ervaring opdoen in de advocatuur. Na een succesvolle stageperiode besloot ze om nog een keer stage te lopen bij jouw advocaten en regelmatig bij te springen. Selina heeft diverse taken uitgevoerd, van het analyseren van jurisprudentie tot het voeren van gesprekken met cliënten. Ze waardeert de informele en cliëntgerichte werksfeer van jouw advocatenkantoor. Selina beveelt deze leerzame en leuke werkplek van harte aan andere studenten aan.

Lees meer
27 juni 2023 | nieuws | door: 1

Advocate Roos aan het woord over werken bij 'jouw advocaten'

Maak kennis met Roos, advocate bij jouw advocaten. Na het afronden van haar universitaire opleiding is ze eerst aan de slag gegaan bij een ander advocatenkantoor waar ze de nodige ervaring heeft opgedaan als advocaat. Roos zag toen per toeval een vacature bij jouw advocaten voorbijkomen en was meteen enthousiast. Ze besloot te solliciteren en gelukkig met succes! Ondertussen is ze al bijna twee jaar onderdeel van het team van jouw advocaten en heeft ze het nog steeds ontzettend naar haar zin.

Lees meer
Bekijk alle artikelen
Bel ons nu