Risico’s uitsluiten met de Legal Check

18 mei 2022 | nieuws | door: Roos van den Berkmortel

Ondernemers houden zich er liever niet mee bezig: arbeidsovereenkomsten, algemene voorwaarden en vaststellingsovereenkomsten. Niet zelden sluipen er dus in de loop van de tijd foutjes in. En dat kan je als ondernemer duur komen te staan. Jouw advocaten voegt daarom de Legal Check toe aan het repertoire. 

“We merken dagelijks dat afspraken tussen werkgever en werknemer vaak niet fatsoenlijk en juridisch worden vastgelegd“, legt advocaat Luc Delahaye uit. “Soms kan een verkeerd gebruik van woorden ervoor zorgen dat contracten of brieven juridisch gezien geen standhouden.” Hij denkt dat veel onenigheid en daarmee gepaard gaande kosten betrekkelijk eenvoudig voorkomen kunnen worden. “Vaak zijn het maar kleine aanpassingen waardoor documenten en interne procedures weer aan de juridische eisen voldoen. Het is zaak dat je er op tijd achter komt en zo problemen voorkomt.”

Juridische APK
“Zie het als een juridische APK”, vult Roos van den Berkmortel aan. “Een auto laat je regelmatig keuren om te zien of hij nog veilig is dan wel er reparaties nodig zijn. Waarom zou je dat niet doen met belangrijke documenten en constructies in een organisatie? Wet- en regelgeving is niet in steen gehouwen, maar verandert doorlopend. Het komt regelmatig voor dat de wetgeving een bedrijf inhaalt.” “Advocaten houden van zekerheid”, stelt Luc. “Dat hebben we gemeen met ondernemers. Die willen zich bezighouden met hun core business, onaangename verrassingen voorkomen en onnodige risico’s uitsluiten. Dat is de reden dat we vanaf nu de Legal Check aanbieden.”

Persoonlijk gesprek
De Legal Check van jouw advocaten bestaat uit een persoonlijk gesprek met een advocaat. “Logisch dat het geen afstandelijke online checklist is”, vindt Roos. “Je legt je hebben en houden niet in handen van een website. Daar wil je met echte mensen over in gesprek, dus daar maken we graag tijd voor. Bij jouw advocaten geloven we niet in afstand, maar willen we dichtbij onze cliënten staan.”

Better safe than sorry
Na het gesprek weet je waar jouw organisatie staat. Luc: “Meestal betekent dat dat er een aantal zaken moeten worden aangepast, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat alles keurig op orde is. Maar dan weet je het in ieder geval zeker.” “En die zekerheid zorgt ervoor dat je vervolgens met een gerust gevoel verder kunt met je onderneming”, sluit Roos af. “Better safe than sorry!” 

Meer informatie
Wil je een afspraak maken voor een Legal Check met een advocaat van jouw advocaten, laat dan hier je gegevens achter en we bellen je terug om een afspraak te plannen. Wil je ons eerst spreken? Bel ons dan gerust op: 085 – 792 12 79. 

Ben jij overtuigd?

Mail dan jouw CV met een korte motivatiebrief naar ons. Dat kan door te mailen naar welkom@jouw-advocaten.nl

Wie weet zien wij jou binnenkort bij ons op kantoor. Wij kijken er naar uit!

Ik heb een vraag

Roos van den Berkmortel
Advocaat

Leg jouw vragen
vrijblijvend aan ons voor

Elke situatie is uniek, zeker nu in deze tijd. Daarom stellen wij jou in de gelegenheid om je prangende vragen rondom dit thema vrijblijvend aan ons voor te leggen. Indien dit nodig is maken we samen desgewenst verdere afspraken.


Neem vrijblijvend contact met ons op

Gerelateerde artikelen

10 oktober 2019 | nieuws

Opgelet vennoten en maten: goede afspraken blijven voorlopig essentieel

Een belangrijke, maar vaak onderbelichte en onderschatte ondernemingsvorm is de personenvennootschap. Hieronder vallen maatschappen, de vennootschap onder firma (vof) en de commanditaire vennootschap (cv).  In Nederland zijn er naar schatting ongeveer 231.000 bedrijven die van deze rechtsvorm gebruik maken. Deze zijn voornamelijk actief in het midden- en kleinbedrijf (MKB), in de dienstverlening en in de agrarische sector.

Lees meer
10 oktober 2022 | nieuws | door: 1

Maastricht voert opkoopbescherming voor woningen in

In Maastricht geldt er sinds 1 oktober 2022 een opkoopbescherming voor woningen. Dat betekent dat woningen alleen nog onder bepaalde voorwaarden kunnen worden aangekocht om meteen daarna te worden doorverhuurd. Luc Delahaye legt uit waarom de gemeente deze maatregel neemt en wat de gevolgen zijn.

Lees meer
Bekijk alle artikelen
Bel ons nu