Risico’s uitsluiten met de Legal Check

18 mei 2022 | nieuws | door: Roos van den Berkmortel

Ondernemers houden zich er liever niet mee bezig: arbeidsovereenkomsten, algemene voorwaarden en vaststellingsovereenkomsten. Niet zelden sluipen er dus in de loop van de tijd foutjes in. En dat kan je als ondernemer duur komen te staan. Jouw advocaten voegt daarom de Legal Check toe aan het repertoire. 

“We merken dagelijks dat afspraken tussen werkgever en werknemer vaak niet fatsoenlijk en juridisch worden vastgelegd“, legt advocaat Luc Delahaye uit. “Soms kan een verkeerd gebruik van woorden ervoor zorgen dat contracten of brieven juridisch gezien geen standhouden.” Hij denkt dat veel onenigheid en daarmee gepaard gaande kosten betrekkelijk eenvoudig voorkomen kunnen worden. “Vaak zijn het maar kleine aanpassingen waardoor documenten en interne procedures weer aan de juridische eisen voldoen. Het is zaak dat je er op tijd achter komt en zo problemen voorkomt.”

Juridische APK
“Zie het als een juridische APK”, vult Roos van den Berkmortel aan. “Een auto laat je regelmatig keuren om te zien of hij nog veilig is dan wel er reparaties nodig zijn. Waarom zou je dat niet doen met belangrijke documenten en constructies in een organisatie? Wet- en regelgeving is niet in steen gehouwen, maar verandert doorlopend. Het komt regelmatig voor dat de wetgeving een bedrijf inhaalt.” “Advocaten houden van zekerheid”, stelt Luc. “Dat hebben we gemeen met ondernemers. Die willen zich bezighouden met hun core business, onaangename verrassingen voorkomen en onnodige risico’s uitsluiten. Dat is de reden dat we vanaf nu de Legal Check aanbieden.”

Persoonlijk gesprek
De Legal Check van jouw advocaten bestaat uit een persoonlijk gesprek met een advocaat. “Logisch dat het geen afstandelijke online checklist is”, vindt Roos. “Je legt je hebben en houden niet in handen van een website. Daar wil je met echte mensen over in gesprek, dus daar maken we graag tijd voor. Bij jouw advocaten geloven we niet in afstand, maar willen we dichtbij onze cliënten staan.”

Better safe than sorry
Na het gesprek weet je waar jouw organisatie staat. Luc: “Meestal betekent dat dat er een aantal zaken moeten worden aangepast, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat alles keurig op orde is. Maar dan weet je het in ieder geval zeker.” “En die zekerheid zorgt ervoor dat je vervolgens met een gerust gevoel verder kunt met je onderneming”, sluit Roos af. “Better safe than sorry!” 

Meer informatie
Wil je een afspraak maken voor een Legal Check met een advocaat van jouw advocaten, laat dan hier je gegevens achter en we bellen je terug om een afspraak te plannen. Wil je ons eerst spreken? Bel ons dan gerust op: 085 – 792 12 79. 

Meer weten?

Op deze pagina lees je het laatste nieuws en ontwikkelingen op het gebied van één van onze specialisaties. Uiteraard is iedere casus uniek en geven algemene artikelen vaak geen specifiek antwoord op jouw vraag. Wij begrijpen dat maar al te goed. Neem daarom vrijblijvend contact met ons op en leg jouw vraag aan ons voor. 

maak vrijblijvend een afspraak

Roos van den Berkmortel
Advocaat

Leg jouw vragen
vrijblijvend aan ons voor

Elke situatie is uniek, zeker nu in deze tijd. Daarom stellen wij jou in de gelegenheid om je prangende vragen rondom dit thema vrijblijvend aan ons voor te leggen. Indien dit nodig is maken we samen desgewenst verdere afspraken.


Neem vrijblijvend contact met ons op

Gerelateerde artikelen

13 mei 2019 | nieuws

Vijf aandachtspunten bij geschillen binnen maatschap en vennootschap onder firma

Helaas komt het vaak voor dat een in beginsel gezonde maatschap of vennootschap onder firma ernstige schade lijdt of zelfs noodgedwongen dient te worden gestaakt als gevolg van geschillen tussen de maten of vennoten. In veel gevallen is dit namelijk te voorkomen door het maken van goede contractuele afspraken voorafgaand aan het aangaan van een samenwerking. Indien deze afspraken afwezig zijn of onvoldoende duidelijkheid bieden, dan kunnen partijen uiteraard ook in onderling overleg alsnog tot afspraken komen. Een minnelijke regeling verdient binnen deze samenwerkingsverbanden ook sterk de voorkeur. In het belang van de continuïteit van de onderneming is het immers enkel in het uiterste geval aan te raden om over te gaan tot procederen.

Lees meer
02 april 2020 | nieuws

Advies Noodmaatregel Overbrugging Werkbehoud

Met de komst van de Noodmaatregel Overbrugging Werkbehoud (NOW) is het niet langer mogelijk werktijdverkorting aan te vragen. Deze optie is per 17 maart ingetrokken. In dit blog gaan we nader in op deze nieuwe noodmaatregel en de overige arbeidsrechtelijke maatregelen.

Lees meer
Bekijk alle artikelen
Bel ons nu